Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czerwona tarta z botwinką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14030
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15884
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14030
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15884
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź przez noc w lodówce. Następnego dnia wylep nim formę do tarty i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
W tym czasie buraczki z botwinki pokrój w talarki, łodyżki na kawałki, a liście pozostaw w całości. Na rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw buraczki z posiekanym czosnkiem, a po chwili dorzuć łodyżki. Na koniec wymieszaj z liśćmi. Dopraw całość solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Rozłóż farsz na podpieczonym cieście i ponownie wstaw na kwadrans do piekarnika.
Kilka minut przed wyjęciem tarty rozłóż pokrojoną mozzarellę i groszek.
Czas: 40 min. 1 porcja = 310 kcalŹródło: Kurier TV