Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czerwona tarta z botwinką"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 310
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8959
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 737
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 310
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8959
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 737
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź przez noc w lodówce. Następnego dnia wylep nim formę do tarty i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
W tym czasie buraczki z botwinki pokrój w talarki, łodyżki na kawałki, a liście pozostaw w całości. Na rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw buraczki z posiekanym czosnkiem, a po chwili dorzuć łodyżki. Na koniec wymieszaj z liśćmi. Dopraw całość solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Rozłóż farsz na podpieczonym cieście i ponownie wstaw na kwadrans do piekarnika.
Kilka minut przed wyjęciem tarty rozłóż pokrojoną mozzarellę i groszek.
Czas: 40 min. 1 porcja = 310 kcalŹródło: Kurier TV