Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czerwona tarta z botwinką"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1528
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 740
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1528
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 740
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź przez noc w lodówce. Następnego dnia wylep nim formę do tarty i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
W tym czasie buraczki z botwinki pokrój w talarki, łodyżki na kawałki, a liście pozostaw w całości. Na rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw buraczki z posiekanym czosnkiem, a po chwili dorzuć łodyżki. Na koniec wymieszaj z liśćmi. Dopraw całość solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Rozłóż farsz na podpieczonym cieście i ponownie wstaw na kwadrans do piekarnika.
Kilka minut przed wyjęciem tarty rozłóż pokrojoną mozzarellę i groszek.
Czas: 40 min. 1 porcja = 310 kcalŹródło: Kurier TV