Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwone spaghetti"
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1161
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1161
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 349
Składniki
Buraki gotuj godzinę w osolonej wodzie. Obierz i pokrój w kostkę. Zmiksuj w blenderze z czosnkiem, odrobiną oliwy, sokiem z cytryny, połową orzechów laskowych i pestkami słonecznika. Makaron ugotuj do miękkości we wrzącej osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej olej orzechowy lub oliwę. Dodaj makaron, połącz z masą z buraków, dokładnie wymieszaj, posyp parmezanem, solą i pieprzem. Smaż 5 minut, mieszając. Przed podaniem dekoruj pozostałymi orzechami laskowymi i odrobiną rozmarynu. Możesz też posypać startym parmezanem.Źródło: Dobry Tydzień