Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwone spaghetti"
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 378
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1452
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5653
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 321
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 378
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1452
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5653
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 321
Składniki
Buraki gotuj godzinę w osolonej wodzie. Obierz i pokrój w kostkę. Zmiksuj w blenderze z czosnkiem, odrobiną oliwy, sokiem z cytryny, połową orzechów laskowych i pestkami słonecznika. Makaron ugotuj do miękkości we wrzącej osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej olej orzechowy lub oliwę. Dodaj makaron, połącz z masą z buraków, dokładnie wymieszaj, posyp parmezanem, solą i pieprzem. Smaż 5 minut, mieszając. Przed podaniem dekoruj pozostałymi orzechami laskowymi i odrobiną rozmarynu. Możesz też posypać startym parmezanem.Źródło: Dobry Tydzień