Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwone spaghetti"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456996
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1271
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2139
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 524
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456996
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1271
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2139
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 524
Składniki
Buraki gotuj godzinę w osolonej wodzie. Obierz i pokrój w kostkę. Zmiksuj w blenderze z czosnkiem, odrobiną oliwy, sokiem z cytryny, połową orzechów laskowych i pestkami słonecznika. Makaron ugotuj do miękkości we wrzącej osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej olej orzechowy lub oliwę. Dodaj makaron, połącz z masą z buraków, dokładnie wymieszaj, posyp parmezanem, solą i pieprzem. Smaż 5 minut, mieszając. Przed podaniem dekoruj pozostałymi orzechami laskowymi i odrobiną rozmarynu. Możesz też posypać startym parmezanem.Źródło: Dobry Tydzień