Do góry

Dania główne Przepis na:

Czerwone spaghetti

Czerwone spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Czerwone spaghetti"

Składniki

  • paczka makaronu spaghetti
  • 3 buraki
  • 5 dag orzechów laskowych
  • 5 dag pestek słonecznika
  • oliwa
  • rozmaryn
  • ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • 15 dag startego parmezanu
  • 3 łyżki oleju orzechowego (niekoniecznie)
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Czerwone spaghetti

Przygotowanie

  1. Buraki gotuj godzinę w osolonej wodzie. Obierz i pokrój w kostkę. Zmiksuj w blenderze z czosnkiem, odrobiną oliwy, sokiem z cytryny, połową orzechów laskowych i pestkami słonecznika. Makaron ugotuj do miękkości we wrzącej osolonej wodzie.

  2. Na patelni rozgrzej olej orzechowy lub oliwę. Dodaj makaron, połącz z masą z buraków, dokładnie wymieszaj, posyp parmezanem, solą i pieprzem. Smaż 5 minut, mieszając. Przed podaniem dekoruj pozostałymi orzechami laskowymi i odrobiną rozmarynu. Możesz też posypać startym parmezanem.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń