Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwone spaghetti"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1161
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 413
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3332
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 865
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1161
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 413
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3332
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 865
Składniki
Buraki gotuj godzinę w osolonej wodzie. Obierz i pokrój w kostkę. Zmiksuj w blenderze z czosnkiem, odrobiną oliwy, sokiem z cytryny, połową orzechów laskowych i pestkami słonecznika. Makaron ugotuj do miękkości we wrzącej osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej olej orzechowy lub oliwę. Dodaj makaron, połącz z masą z buraków, dokładnie wymieszaj, posyp parmezanem, solą i pieprzem. Smaż 5 minut, mieszając. Przed podaniem dekoruj pozostałymi orzechami laskowymi i odrobiną rozmarynu. Możesz też posypać startym parmezanem.Źródło: Dobry Tydzień