Dania główne Przepis na:
Delikatne roladki drobiowe z fetą i papryką

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006
Dodano: 20.02.2008
Odsłon: 1
Składniki
- 600 g piersi z kurczaka
- 150 g sera feta
- czerwona papryka
- pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju
- 3 garście liści szpinaku
- sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie
- olej
- bulion (ok. 1,5 szklanki)
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Mięso umyj, oczyść. Pokrój na porcje, rozbij tłuczkiem (najlepiej przez folię spożywczą). Oprósz z obu stron przyprawami.
-
Na każdy kawałek mięsa nałóż pokrojony ser feta, kawałki suszonych pomidorów.
-
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, dołóż szpinak. Dopraw. Zwiń, zepnij wykałaczkami.
-
Roladki lekko natłuść, włóż do rękawa do pieczenia, podlej bulionem, zepnij. Włóż do żaroodpornego naczynia i upiecz w piekarniku (temp. 180°C, czas zależnie od wielkości roladek 35-45 min; na koniec możesz przeciąć rękaw). Podaj z chlebem.
Źródło: Świat kobiety
Komentarze do przepisu (0)