Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Delikatne roladki drobiowe z fetą i papryką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20816
Składniki
Mięso umyj, oczyść. Pokrój na porcje, rozbij tłuczkiem (najlepiej przez folię spożywczą). Oprósz z obu stron przyprawami.
Na każdy kawałek mięsa nałóż pokrojony ser feta, kawałki suszonych pomidorów.
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, dołóż szpinak. Dopraw. Zwiń, zepnij wykałaczkami.
Roladki lekko natłuść, włóż do rękawa do pieczenia, podlej bulionem, zepnij. Włóż do żaroodpornego naczynia i upiecz w piekarniku (temp. 180°C, czas zależnie od wielkości roladek 35-45 min; na koniec możesz przeciąć rękaw). Podaj z chlebem.Źródło: Świat kobiety