Do góry

Dania główne Przepis na:

Delikatne roladki drobiowe z fetą i papryką

Delikatne roladki drobiowe z fetą i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Delikatne roladki drobiowe z fetą i papryką"

Składniki

  • 600 g piersi z kurczaka
  • 150 g sera feta
  • czerwona papryka
  • pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju
  • 3 garście liści szpinaku
  • sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie
  • olej
  • bulion (ok. 1,5 szklanki)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, oczyść. Pokrój na porcje, rozbij tłuczkiem (najlepiej przez folię spożywczą). Oprósz z obu stron przyprawami.

  2. Na każdy kawałek mięsa nałóż pokrojony ser feta, kawałki suszonych pomidorów.

  3. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, dołóż szpinak. Dopraw. Zwiń, zepnij wykałaczkami.

  4. Roladki lekko natłuść, włóż do rękawa do pieczenia, podlej bulionem, zepnij. Włóż do żaroodpornego naczynia i upiecz w piekarniku (temp. 180°C, czas zależnie od wielkości roladek 35-45 min; na koniec możesz przeciąć rękaw). Podaj z chlebem.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń