Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, pyszne i chrupiące pizzerinki z semoliną
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 196
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 113
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4186
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1262
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 196
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 113
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4186
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1262
Składniki
Przesianą wcześniej mąkę wraz z semoliną (ewentualnie kaszą manną) wymieszać z suchymi drożdżami i zrobić w niej zagłębienie. Do zagłębienia wlać wodę, oliwę, sól, oregano i bazylię. Ciasto dobrze wyrobić. Po wyrobieniu najlepiej umieścić w misce i przykryć. Pozostawić na około godzinę i 20 minut do wyrośnięcia. Ciasto powinno w tym czasie podwoić swoją objętość.
Z wyrośniętego ciasta odrywać po kawałku. Następnie formować pizzerinki w kształcie okręgu (można pozostawić grubsze brzegi).
Na uformowane spody do pizzerinek wyłożyć sos pomidorowy. Ja użyłam ketchupu domowego własnej roboty ale równie dobrze można użyć ketchupu sklepowego. Na wierzch ułożyć ulubione dodatki (ja użyłam cebulę, pomidory suszone, pomidory, oliwki i ser Cheddar).
Piekarnik rozgrzać do 240 stopni Celsjusza. Pizzerinki piec 15 - 20 minut i podawać gorące.