Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 729
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 403
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 132
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 80
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 78
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 729
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 403
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 132
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 80
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 78
Składniki
Na stolnicę wsypuję mąkę, kruszę drożdże. Dodaję olej, cukier, sól, przyprawę do pizzy. Polewam wodą. Wyrabiam ciasto. Kiedy już będzie gładkie rozwałkowuję. Blachę smaruję olejem i posypuję bułką tartą. Kładę ciasto. Smaruję je przecierem pomidorowym lub ketchupem. Rozkładam wędlinę. Kroję pieczarki i także je rozkładam. Paprykę i pomidor kroję w plasterki, kładę na cieście. Na tarce ścieram ser żółty i posypuję ciasto. Piekę 20-25 minut w 220 st. C.