Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24995
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24995
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Składniki
Cebulkę do burgerów obierz, zetrzyj, dodaj do mięsa. Wyrabiaj ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj 4 burgery, skrop je olejem, przykryj folią.
Białą cebulę obierz, potnij w talarki. Boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy ładnie się zrumieni, zdejmij go, a na tej samej patelni usmaż pokrojoną cebulę. Sałaty umyj i dokładnie osusz. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki.
Burgery usmaż na rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej olejem. Równocześnie na drugiej patelni usmaż na oleju jajka sadzone. Bułki podgrzej w piekarniku, przetnij (nie do końca!), posmaruj majonezem.
Na dolnej części każdej bułki ułóż porcję sałaty i czerwonej cebuli. Na to połóż plaster pomidora, burger, plasterek boczku, podsmażoną cebulę i jajko sadzone. Posyp szczypiorkiem i od razu podawaj.Źródło: Naj