Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1933
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2584
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1933
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2584
Składniki
Cebulkę do burgerów obierz, zetrzyj, dodaj do mięsa. Wyrabiaj ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj 4 burgery, skrop je olejem, przykryj folią.
Białą cebulę obierz, potnij w talarki. Boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy ładnie się zrumieni, zdejmij go, a na tej samej patelni usmaż pokrojoną cebulę. Sałaty umyj i dokładnie osusz. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki.
Burgery usmaż na rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej olejem. Równocześnie na drugiej patelni usmaż na oleju jajka sadzone. Bułki podgrzej w piekarniku, przetnij (nie do końca!), posmaruj majonezem.
Na dolnej części każdej bułki ułóż porcję sałaty i czerwonej cebuli. Na to połóż plaster pomidora, burger, plasterek boczku, podsmażoną cebulę i jajko sadzone. Posyp szczypiorkiem i od razu podawaj.Źródło: Naj