Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 443
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 443
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
Cebulkę do burgerów obierz, zetrzyj, dodaj do mięsa. Wyrabiaj ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj 4 burgery, skrop je olejem, przykryj folią.
Białą cebulę obierz, potnij w talarki. Boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy ładnie się zrumieni, zdejmij go, a na tej samej patelni usmaż pokrojoną cebulę. Sałaty umyj i dokładnie osusz. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki.
Burgery usmaż na rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej olejem. Równocześnie na drugiej patelni usmaż na oleju jajka sadzone. Bułki podgrzej w piekarniku, przetnij (nie do końca!), posmaruj majonezem.
Na dolnej części każdej bułki ułóż porcję sałaty i czerwonej cebuli. Na to połóż plaster pomidora, burger, plasterek boczku, podsmażoną cebulę i jajko sadzone. Posyp szczypiorkiem i od razu podawaj.Źródło: Naj