Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 740
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424851
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 740
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424851
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Cebulkę do burgerów obierz, zetrzyj, dodaj do mięsa. Wyrabiaj ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj 4 burgery, skrop je olejem, przykryj folią.
Białą cebulę obierz, potnij w talarki. Boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy ładnie się zrumieni, zdejmij go, a na tej samej patelni usmaż pokrojoną cebulę. Sałaty umyj i dokładnie osusz. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki.
Burgery usmaż na rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej olejem. Równocześnie na drugiej patelni usmaż na oleju jajka sadzone. Bułki podgrzej w piekarniku, przetnij (nie do końca!), posmaruj majonezem.
Na dolnej części każdej bułki ułóż porcję sałaty i czerwonej cebuli. Na to połóż plaster pomidora, burger, plasterek boczku, podsmażoną cebulę i jajko sadzone. Posyp szczypiorkiem i od razu podawaj.Źródło: Naj