Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 274
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 910
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49341
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1205
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 274
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 910
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49341
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1205
Składniki
Cebulkę do burgerów obierz, zetrzyj, dodaj do mięsa. Wyrabiaj ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj 4 burgery, skrop je olejem, przykryj folią.
Białą cebulę obierz, potnij w talarki. Boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy ładnie się zrumieni, zdejmij go, a na tej samej patelni usmaż pokrojoną cebulę. Sałaty umyj i dokładnie osusz. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki.
Burgery usmaż na rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej olejem. Równocześnie na drugiej patelni usmaż na oleju jajka sadzone. Bułki podgrzej w piekarniku, przetnij (nie do końca!), posmaruj majonezem.
Na dolnej części każdej bułki ułóż porcję sałaty i czerwonej cebuli. Na to połóż plaster pomidora, burger, plasterek boczku, podsmażoną cebulę i jajko sadzone. Posyp szczypiorkiem i od razu podawaj.Źródło: Naj