Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szlachetna ryba na zdrowy obiad
Przepis dnia
Szarlotka królewska
Odsłon: 16027
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 192
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1750
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 618
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 192
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1750
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 618
Składniki
Doradę rozmrozić. Piec rozgrzać do 200ºC.
Pomarańczę i grejpfruta wyfiletować, wymieszać z częścią posiekanych listków bazylii i mięty. Doprawić solą i pieprzem, oliwą z oliwek i odstawić. Naciąć skórę ryby, natrzeć solą i pieprzem. W jamie brzusznej ryby umieścić z drugą częścią posiekanych ziół. Obsmażyć rybę na oliwie z każdej strony. Rybę umieścić w naczyniu do pieczenia, włożyć do pieca i ustawić temperaturę na 180ºC. Piec przez ok. 15 min. Podawać z wcześniej przygotowaną sałatką z cytrusów. Przed podaniem posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Przepis przygotowany przez Rafała Targosza, Ambasadora Kulinarnego Limito Zdjęcie pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Dania główne
Zapiekanka familijna
Dania główne
Kurczak w pomidorach na ostro
Dania główne
Młoda kapusta na boczku wędzonym
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Sezon truskawkowy w pełni, jednym z moich ulubionych dań z truskawkami są nal...
Odsłon: 83
Zapiekanka familijna
Jeśli szukasz przepisu na obiad lub sycącą kolację, która posmakuje zarówno d...
Odsłon: 3182