Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szlachetna ryba na zdrowy obiad
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5796
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1248
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12458
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5237
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5796
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1248
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12458
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5237
Składniki
Doradę rozmrozić. Piec rozgrzać do 200ºC.
Pomarańczę i grejpfruta wyfiletować, wymieszać z częścią posiekanych listków bazylii i mięty. Doprawić solą i pieprzem, oliwą z oliwek i odstawić. Naciąć skórę ryby, natrzeć solą i pieprzem. W jamie brzusznej ryby umieścić z drugą częścią posiekanych ziół. Obsmażyć rybę na oliwie z każdej strony. Rybę umieścić w naczyniu do pieczenia, włożyć do pieca i ustawić temperaturę na 180ºC. Piec przez ok. 15 min. Podawać z wcześniej przygotowaną sałatką z cytrusów. Przed podaniem posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Przepis przygotowany przez Rafała Targosza, Ambasadora Kulinarnego Limito Zdjęcie pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".