Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szlachetna ryba na zdrowy obiad
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17572
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 366
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 929
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7319
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8784
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17572
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 366
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 929
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7319
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8784
Składniki
Doradę rozmrozić. Piec rozgrzać do 200ºC.
Pomarańczę i grejpfruta wyfiletować, wymieszać z częścią posiekanych listków bazylii i mięty. Doprawić solą i pieprzem, oliwą z oliwek i odstawić. Naciąć skórę ryby, natrzeć solą i pieprzem. W jamie brzusznej ryby umieścić z drugą częścią posiekanych ziół. Obsmażyć rybę na oliwie z każdej strony. Rybę umieścić w naczyniu do pieczenia, włożyć do pieca i ustawić temperaturę na 180ºC. Piec przez ok. 15 min. Podawać z wcześniej przygotowaną sałatką z cytrusów. Przed podaniem posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Przepis przygotowany przez Rafała Targosza, Ambasadora Kulinarnego Limito Zdjęcie pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".