Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz na mleku kokosowym"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1308
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5837
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1308
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5837
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Składniki
Warzywa umyć, obrać, pokroić w krążki, szczypior z dymek posiekać. Wszystko podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Pieczarki opłukać, przepołowić, dodać do pozostałych warzyw, krótko obsmażać. Rybę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
Kawałki ryby oprószyć solą, pieprzem i mąką, podsmażyć z każdej strony na złoto na oliwie, razem z podsmażonymi warzywami przełożyć do rondla, zalać bulionem i mleczkiem kokosowym, doprawić solą i curry (ok. 2-3 płaskie łyżeczki), delikatnie wymieszać, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut, by smaki się przegryzły. Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą.
ok. 50 minut
Ta ciekawa w smaku zupa jest przepyszna z domowymi frytkami z batatów, czyli słodkich ziemniaków. Kupisz je w prawie każdym dyskoncie.Źródło: Twoje Imperium