Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz na mleku kokosowym"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1488
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2989
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1070
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1849
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1488
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2989
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1070
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1849
Składniki
Warzywa umyć, obrać, pokroić w krążki, szczypior z dymek posiekać. Wszystko podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Pieczarki opłukać, przepołowić, dodać do pozostałych warzyw, krótko obsmażać. Rybę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
Kawałki ryby oprószyć solą, pieprzem i mąką, podsmażyć z każdej strony na złoto na oliwie, razem z podsmażonymi warzywami przełożyć do rondla, zalać bulionem i mleczkiem kokosowym, doprawić solą i curry (ok. 2-3 płaskie łyżeczki), delikatnie wymieszać, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut, by smaki się przegryzły. Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą.
ok. 50 minut
Ta ciekawa w smaku zupa jest przepyszna z domowymi frytkami z batatów, czyli słodkich ziemniaków. Kupisz je w prawie każdym dyskoncie.Źródło: Twoje Imperium