Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
filety z dorsza myjemy, gotujemy na parze ok. 7-10 min
rukole i pomidorki myjemy, ukladamy rukole na talerzu, na to polowki pomidorkow
oliwe i sok z cytryny mieszamy, dodajemy bazylie i oregano
dorsza ukladamy na rukoli,wszystko lekko solimy i polewamy sosem
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

amela 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Pyszność i samo zdrowie. Lekko, kolorowo i śródziemnomorsko, choć to dorsz :). super. Uwielbiam rucolę, bazylię, oliwę z oliwek, pomidory i rybki.....mmmmmmm.........0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 18 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
piękna kompozycja:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo ladnie wyglada to danie.Jest apetyczne i pewnie delikatne,,,Dorsz jest w ogole dobra ryba.Teraz doceniana bardziej nizli kiedys...
Ja tez robie dorsza w folii aluminiowej z maslem i rozmarynem.Smakuje tez pysznie.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

niezapominajka 18 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Ale pięknie wygląda :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

margo21 18 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Też robię takie i sypię dużo przypraw .0 Kto głosował? | Odpowiedz