Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drobiowe roladki na sposób włoski"
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 4029
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 241
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 72
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 4029
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 241
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 72
Składniki
Sznycle opłucz, osusz. Każdy przykryj kawałkiem folii spożywczej i rozbij, najlepiej uderzając płaskim dnem rondelka. Przypraw je solą i pieprzem. Z jednej strony posmaruj pesto i rozłóż plasterki samlami.
Sznyce zwiń w ciasne roladki, zepnij wykałaczkami lub zwiąż nitką. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Obsmaż roladki. Podlej je 1/2 szkl. bulionu, dodaj śmietanę i duś 30 min (na wolnym ogniu, pod przykryciem).
Na drugiej patelni rozgrzej resztę oleju. Zeszklij na nim posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj ryż, chwilę smaż i wlej wino. Gdy ziarenka je wchłoną, gotuj ryż 30 min, dolewając co jakiś czas bulion. Groszek ugotuj w posolonej wodzie, odcedź.
Groszek i połowę rukoli wsyp do ugotowanego ryżu. Dodaj starty ser i mascarpone. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. 1/2 szkl. sosu z roladek zagęść mąką rozrobioną w odrobinie wody. Risotto podaj z roladkami, polej sosem, posyp rukolą.
Pomysły na nadzienie
Przygotowane według przepisu wyżej roladki drobiowe za każdym razem mogą smakować inaczej! A to za sprawą dodatków, które wykorzystasz do nadzienia. Wypróbuj nasze sprawdzone receptury.
Cukiniowe. 1 umytą cukinię zetrzyj grubo na tarce. Odciśnij sok. Miąższ wymieszaj z 10 dag rozg niecionej widelcem fety. Przypraw 1 obranym, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Dodaj 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki. Posmaruj tym mięso, zwiń roladki.
Serowo-pomidorowe. Posiekaj 10 dag sera mozzarella oraz 8 połówek suszonych pomidorów z zalewy. Przypraw solą, pieprzem oraz bazylią. Nałóż na kotlety, zwiń roladki.Źródło: Tina