Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 5,10 zł
Udka kaczki myję, osuszam papierowym ręcznikiem, oprószam solą i pieprzem. Cebulę obieram i kroję w kostkę.
Na maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Podlewam niepełną szklanką wody i białym winem, dodaję wcześniej namoczone suszone grzyby oraz paprykę. Wszystko duszę godzinę na małym ogniu. Następnie dodaję suszoną żurawinę.
Musztardę mieszam z mąką i odrobiną wywaru z duszonej kaczki, dodaję do mięsa i dokładnie mieszam. Całość duszę jeszcze ok. 10 minut. Sos doprawiam do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowaną kaczkę podaję z makaronem albo z ziemniakami i surówką.Źródło: Rewia