Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1311
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 107
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 195
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1311
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 107
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 195
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 5,10 zł
Udka kaczki myję, osuszam papierowym ręcznikiem, oprószam solą i pieprzem. Cebulę obieram i kroję w kostkę.
Na maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Podlewam niepełną szklanką wody i białym winem, dodaję wcześniej namoczone suszone grzyby oraz paprykę. Wszystko duszę godzinę na małym ogniu. Następnie dodaję suszoną żurawinę.
Musztardę mieszam z mąką i odrobiną wywaru z duszonej kaczki, dodaję do mięsa i dokładnie mieszam. Całość duszę jeszcze ok. 10 minut. Sos doprawiam do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowaną kaczkę podaję z makaronem albo z ziemniakami i surówką.Źródło: Rewia