Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 5,10 zł
Udka kaczki myję, osuszam papierowym ręcznikiem, oprószam solą i pieprzem. Cebulę obieram i kroję w kostkę.
Na maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Podlewam niepełną szklanką wody i białym winem, dodaję wcześniej namoczone suszone grzyby oraz paprykę. Wszystko duszę godzinę na małym ogniu. Następnie dodaję suszoną żurawinę.
Musztardę mieszam z mąką i odrobiną wywaru z duszonej kaczki, dodaję do mięsa i dokładnie mieszam. Całość duszę jeszcze ok. 10 minut. Sos doprawiam do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowaną kaczkę podaję z makaronem albo z ziemniakami i surówką.Źródło: Rewia