Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dyniowe naleśniki"
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 200
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 39
Dziś przedstawiam kolejny przepis prostej kuchni włoskiej (cucina povera), a...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 200
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 39
Dziś przedstawiam kolejny przepis prostej kuchni włoskiej (cucina povera), a...
Odsłon: 34
Składniki
Dynię zetrzyj na tarce. Dodaj jajka, śmietanę i mleko. Całość wymieszaj. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon, szczyptę soli i skórkę z cytryny. Ze wszystkich składników przygotuj ciasto. Na patelni rozgrzej olej i usmaż małe, cienkie naleśniki. Podawaj z ulubionymi dodatkami.Źródło: Na żywo