Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37230
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37230
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Składniki
Wydryluj czereśnie i zasyp cukrem. Odstaw, by puściły sok. Przełóż do garnka i podgrzewaj. Dodaj wanilię i sok z cytryny. Gotuj, co jakiś czas mieszając.
Gdy owoce są rozgotowane, zdejmij z gazu, wyjmij laskę wanilii, zmiksuj lub rozgnieć.
Ponownie zagotuj. Dżem przełóż do słoiczków. Zapasteryzuj.
Wersja bez cukru: Zastąp cukier 1/2 łyżeczki soli morskiej i podgrzewaj pokrojone owoce powoli (nawet 2 godziny, z przerwami), w garnku o grubym dnie.Źródło: Olivia