Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dzika rolada w sosie własnym"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 242
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 242
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Składniki
Mięso oczyścić i wykroić płat. Posmarować olejem z obu stron, posypać solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut.
Cebulę obrać, posiekać. Masło rozgrzać na patelni, podsmażyć na nim cebulę. Jajka rozkłócić widelcem, lekko posolić i doprawić pieprzem. Wlać na patelnię i mieszać łopatką, aż się zetną. Kiełbaski paprykowe obrać. Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki. Na blacie rozłożyć płat mięsa. Rozsmarować na nim smażone jajka z cebulą. Ułożyć kiełbasy i cząstki konserwowego ogórki. Mięso ostrożnie zwinąć w roladę i przewiązać mocną nicią kuchenną.
W brytfannie rozgrzać olej i szybko podsmażyć na nim roladę – ze wszystkich stron. Następnie podlać ją małą ilością wody, przykryć i dusić w piekarniku nagrzanym do 180°C. Kiedy mięso będzie prawie miękkie, zdjąć pokrywkę, a roladę jeszcze nieco przyrumienić.
około 120 mi.
Upieczoną roladę kroimy w plastry. Polewamy sosem z dna brytfanki. Serwujemy np. z ziemniakami z wody i ćwiartkami konserwowego ogórka lub z ćwikłą.Źródło: Życie na gorąco