Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, rozpływające się w ustach mięsko kaczki.
Kaczka, to ulubione danie mojego męża. Staram się by za każdym razem smakował...
Odsłon: 8675
Pyszna i bardzo soczysta pierś z kurczaka pieczona w halogenie. Idealna do d...
Odsłon: 8354
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 443
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 443
Składniki
Udka kaczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie przyprawy wymieszać, natrzeć udka ze wszystkich stron, ułożyć w pojemniku z przykrywką i włożyć do lodówki na całą dobę
Tłuszcz gęsi włożyć do dużego rondla i wytopić na średnim ogniu. Jeżeli po wytopieniu zostaną skwarki trzeba je wyłowić łyżką cedzakową.
Udka wyjąć z lodówki, oczyścić z przypraw, włożyć do wytopionego smalcu i gotować na małym ogniu przez 2 godziny.
Po wyjęciu z tłuszczu, wyłożyć udka na blachę i zapiec chwilę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, aż się zrumienią. Smacznego!
Tak przyrządzone udka kacze rozpływają się w ustach. Ostudzony smalec po smażeniu wlewać do mniejszych pojemniczków i zamrozić. Można go używać do smarowania pieczywa (jest pyszny) lub do kapusty zasmażanej.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Dania główne
Czas grillowania.
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 17
Czas grillowania.
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym po...
Odsłon: 50