Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, rozpływające się w ustach mięsko kaczki.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20664
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9541
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20664
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9541
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Składniki
Udka kaczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie przyprawy wymieszać, natrzeć udka ze wszystkich stron, ułożyć w pojemniku z przykrywką i włożyć do lodówki na całą dobę
Tłuszcz gęsi włożyć do dużego rondla i wytopić na średnim ogniu. Jeżeli po wytopieniu zostaną skwarki trzeba je wyłowić łyżką cedzakową.
Udka wyjąć z lodówki, oczyścić z przypraw, włożyć do wytopionego smalcu i gotować na małym ogniu przez 2 godziny.
Po wyjęciu z tłuszczu, wyłożyć udka na blachę i zapiec chwilę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, aż się zrumienią. Smacznego!
Tak przyrządzone udka kacze rozpływają się w ustach. Ostudzony smalec po smażeniu wlewać do mniejszych pojemniczków i zamrozić. Można go używać do smarowania pieczywa (jest pyszny) lub do kapusty zasmażanej.