Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, rozpływające się w ustach mięsko kaczki.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424807
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10647
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424807
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10647
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4745
Składniki
Udka kaczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie przyprawy wymieszać, natrzeć udka ze wszystkich stron, ułożyć w pojemniku z przykrywką i włożyć do lodówki na całą dobę
Tłuszcz gęsi włożyć do dużego rondla i wytopić na średnim ogniu. Jeżeli po wytopieniu zostaną skwarki trzeba je wyłowić łyżką cedzakową.
Udka wyjąć z lodówki, oczyścić z przypraw, włożyć do wytopionego smalcu i gotować na małym ogniu przez 2 godziny.
Po wyjęciu z tłuszczu, wyłożyć udka na blachę i zapiec chwilę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, aż się zrumienią. Smacznego!
Tak przyrządzone udka kacze rozpływają się w ustach. Ostudzony smalec po smażeniu wlewać do mniejszych pojemniczków i zamrozić. Można go używać do smarowania pieczywa (jest pyszny) lub do kapusty zasmażanej.