Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Eskalopki z piure"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13310
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 538
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13310
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 538
Składniki
Rozmaryn opłucz, posiekaj. Pomidory drobno pokrój.Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z rozmarynem. Dodaj pomidory wraz z kilkoma łyżkami zalewy, w której się marynowały. Filet opłucz, pokrój na 8 plasterków. Rozgnieć je dłonią. Przełóż do miseczki. Zalej marynatą, odstaw na godzinę.
Ziemniaki i marchewki obierz. Brokuły podziel na różyczki. Warzywa ugotuj osobno w posolonej wodzie. Eskalopki smaż na oleju 7-10 minut. Jarzyny odcedź. Brokuły i marchewkę zmiksuj. Ziemniaki utrzyj z masłem i śmietaną.
Przypraw solą, pieprzem i gałką. Odłóż ok. 2/3 piure ziemniaczanego. Pozostałą część rozdziel. Jedną wymieszaj z brokułami, a drugą z marchewką. Eskalopki podawaj z trzema rodzajami piure. Udekoruj.Źródło: Naj