Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka z młodych ziemniaków z dodatkiem kaszy gryczanej i boczku
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4502
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4502
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na średnich oczkach. Odsączamy nadmiar płynu. Dodajemy starty ser, koperek, przyprawy oraz ugotowaną kaszę
Na patelni smażymy boczek i kiełbasę, pod koniec dorzucamy cebulę
Gdy cebulka się zeszkli dodajemy wszystko do masy ziemniaczanej, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie
Przekładamy do formy i pieczemy w 180 stopniach
Babka była gotowa po 40 minutach
Najczęściej podaję ze śmietanowym sosem kurkowym lub czosnkowym na bazie jogurtu i majonezu, zarówno na ciepło jak i zimno:) Choć wydaje mi się że na zimno jest lepsza
Tym razem podałam z majonezem i keczupem. Smacznego:)