Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza jest na drugi dzień :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1215
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1883
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1215
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1883
Składniki
Fasolę dzień wcześniej zalewamy ciepłą wodą i zostawiamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Cebulkę kroimy w kostkę, a kiełbasę w krążki, podsmażamy na patelni i dodajemy do gotującej się fasoli. Dodajemy koncentrat pomidorowy i chwile gotujemy. 2 łyżki mąki łączymy z wodą i 2 łyżkami śmietany. Dodajemy do fasolki aby zgęstniała. Gotową fasolkę doprawiamy majerankiem, mieloną papryką, solą i pieprzem. Gotujemy około 15-20 min. Najlepsza jest jak przesiąknie wszystkimi smakami, im dłużej tym lepiej :) Smacznego