Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza jest na drugi dzień :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254863
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1901
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8454
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 812
Polecam.
Odsłon: 1567
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254863
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1901
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8454
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 812
Polecam.
Odsłon: 1567
Składniki
Fasolę dzień wcześniej zalewamy ciepłą wodą i zostawiamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Cebulkę kroimy w kostkę, a kiełbasę w krążki, podsmażamy na patelni i dodajemy do gotującej się fasoli. Dodajemy koncentrat pomidorowy i chwile gotujemy. 2 łyżki mąki łączymy z wodą i 2 łyżkami śmietany. Dodajemy do fasolki aby zgęstniała. Gotową fasolkę doprawiamy majerankiem, mieloną papryką, solą i pieprzem. Gotujemy około 15-20 min. Najlepsza jest jak przesiąknie wszystkimi smakami, im dłużej tym lepiej :) Smacznego