Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza jest na drugi dzień :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 760
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 259
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 760
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 259
Składniki
Fasolę dzień wcześniej zalewamy ciepłą wodą i zostawiamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Cebulkę kroimy w kostkę, a kiełbasę w krążki, podsmażamy na patelni i dodajemy do gotującej się fasoli. Dodajemy koncentrat pomidorowy i chwile gotujemy. 2 łyżki mąki łączymy z wodą i 2 łyżkami śmietany. Dodajemy do fasolki aby zgęstniała. Gotową fasolkę doprawiamy majerankiem, mieloną papryką, solą i pieprzem. Gotujemy około 15-20 min. Najlepsza jest jak przesiąknie wszystkimi smakami, im dłużej tym lepiej :) Smacznego