Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416644
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416644
Składniki
Kalarepki umyc,ususzyc,sciąc wloknistą podstawe,obrac,skroic nozem wierzch,zeby powstala czapeczka.Obrac wyjąc miązsz,pozostawic ok 1,5 cm scianki.Grzyby lub pieczarki przebrac,oczyscic,umyc,dokladnie osączyc,pokroic.Na patelni rozgrzac ilej z maslem wrzucic grzyby lub pieczarki,udusic.Cebule obrac,pokroic,dodac do grzybow kub pieczarek,razem poddusic,wystawic.Jajkarozklocic dodac do grzybow wymieszac.Polączyc ze startym serem i zieleniną wymieszac przyprawic do smaku napelnic kalarepki.Ulozyc w naczyniu zaroodpornym wysmarowac tluszczem,zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.