Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1276
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 586
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 440
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 100
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1276
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 586
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 440
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 100
Składniki
Kalarepki umyc,ususzyc,sciąc wloknistą podstawe,obrac,skroic nozem wierzch,zeby powstala czapeczka.Obrac wyjąc miązsz,pozostawic ok 1,5 cm scianki.Grzyby lub pieczarki przebrac,oczyscic,umyc,dokladnie osączyc,pokroic.Na patelni rozgrzac ilej z maslem wrzucic grzyby lub pieczarki,udusic.Cebule obrac,pokroic,dodac do grzybow kub pieczarek,razem poddusic,wystawic.Jajkarozklocic dodac do grzybow wymieszac.Polączyc ze startym serem i zieleniną wymieszac przyprawic do smaku napelnic kalarepki.Ulozyc w naczyniu zaroodpornym wysmarowac tluszczem,zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.