Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna piers z kurczaka z farszem szpinakowym z serem feta.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy w zimnej wodzie i osuszamy. Następnie nacinamy każdą pierś wzdłuż aby przygotować kieszonkę na farsz. "Luźną" cienką część piersi odcinamy i odkładamy aby później zamknąć kieszonkę.
Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i 10-15 oliwek zielonych. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy mrożony szpinak. Całość podsmażamy/dusimy aż odparuje woda a całość nabierze kleistości. Na koniec dodajemy pokruszony ser feta i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do rozdrobnienie sera.
Każdą z piersi opruszamy z obu stron solą pieprzem i tymiankiem. Do każdej kieszonki upychamy farsz łyżeczką a wierzch kieszonki zakrywamy odciętym kawałkiem piersi. Zamykamy kieszonki wykalaczkami i układamy na blasze. Całość pieczemy w temp. 180 stopni 30-50 min w zależności od wielkości piersi.
Na koniec pieczenia ustawiamy dodatkowo 20-30 min termoobieg aby piers się przyrumienila. :) Podawać najlepiej na gorąco. SMACZNEGO!