Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 49
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2585
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 49
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2585
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cebuli.
Dusić razem do momentu, aż odparuje nadmiar wody.
Przyprawić do smaku vegetą i pieprzem.
Do uduszonych pieczarek dodać ser utarty na tarce o dużych oczkach i wszystko razem wymieszać.
Bułki przeciąć na pół i wydrążyć z nich środki.
Tak przygotowane bułki posmarować masłem, napełnić farszem i i "złożyć" aby z powrotem przypominały całą bułkę.
Tak przygotowane bułki obtoczyć w jajku z mlekiem a następnie w bułce tartej.
Smażyć je na głębokim tłuszczu, aż się zrumienią.
Podawać z barszczem czerwonym.
Smacznego:)