Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 220
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20903
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 220
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20903
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cebuli.
Dusić razem do momentu, aż odparuje nadmiar wody.
Przyprawić do smaku vegetą i pieprzem.
Do uduszonych pieczarek dodać ser utarty na tarce o dużych oczkach i wszystko razem wymieszać.
Bułki przeciąć na pół i wydrążyć z nich środki.
Tak przygotowane bułki posmarować masłem, napełnić farszem i i "złożyć" aby z powrotem przypominały całą bułkę.
Tak przygotowane bułki obtoczyć w jajku z mlekiem a następnie w bułce tartej.
Smażyć je na głębokim tłuszczu, aż się zrumienią.
Podawać z barszczem czerwonym.
Smacznego:)