Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane filety"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7544
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2551
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7544
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2551
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdą połówkę piersi przekrój wzdłuż na pół – otrzymasz w ten sposób 4 filety. Każdy filet przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Na koniec oprósz solą oraz pieprzem.
Brzoskwinie i ser pokrój w paski i ułóż na środku każdego filetu. Zwiń ciasno, formując roladki i zepnij wykałaczkami, by nie rozpadły się w trakcie pieczenia. Wierzch każdej roladki posyp przyprawą do kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Żaroodporne naczynie posmaruj olejem i ułóż w nim roladki. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Wstaw naczynie z mięsem, piecz ok. 30 min.
Przygotuj sos. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę. Następnie dodaj pokrojone w plastry pieczarki, smaż aż odparuje cały płyn. Wlej wino i smaż, od czasu do czasu mieszając, a gdy odparuje dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec wlej śmietankę, gotuj aż sos zacznie gęstnieć. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut, porcja: 290 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie