Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany kurczak"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
85 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 8 porcji
Kurczaka oczyszczam.Oddzielam palcami skórę – od piersi do skrzydeł.Nacieram mięso przyprawami z olejem. Wstawiam do lodówki na minimum godz.
Pieczarki oczyszczam, smażę na oleju. Studzę, dodaję namoczoną w mleku, odciśniętą i zmieloną bułkę, żółtko, jajko, orzechy, keczup i posiekaną natkę. Doprawiam solą i pieprzem. Cienką warstwę farszu wkładam pod skórę, resztę do wnętrza.
Nogi związuję. Skrapiam kurczaka tłuszczem. Piekę ok. 70 min w temp. 180-200oC, skrapiam winem i podlewam powstałym sosem.
Magdalena Skrzypek z GłogowaŹródło: Kobieta i życie