Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka z morelową skórką"
Pyszne, kruche ciastka z dodatkiem dżemu morelowego. Przyozdobione świąteczni...
Odsłon: 1914
Przypominają włoskie ravioli, w środku chowają pyszne nadzienie morelowo-serowe.
Odsłon: 970
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 798
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12573
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1071
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 224
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 798
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12573
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1071
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 224
Składniki
Filet posyp solą, pieprzem i papryką, ułóż w brytfance posmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz przez godzinę.
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Potnij na połówki albo cząstki. Cukinie oraz pomidory umyj, osusz. Cukinie pokrój w plasterki, a pomidory na połówki. Cebule obierz, pokrój na cząstki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, pokrój w grubszą kostkę. Rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki od gałązek i posiekaj je.Przygotowane warzywa wymieszaj z rozmarynem. Przypraw solą oraz pieprzem. Włóż do brytfanki z mięsem po ok. 20 min pieczenia. Pozostałe zioła opłucz, osusz, posiekaj.
Twarożek utrzyj na gładko z mlekiem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Serek wymieszaj z posiekaną natką i szczypiorkiem. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko. Posmaruj nią wierzch mięsa. Filet piecz jeszcze 15 minut, aż skórka pieczeni się zezłoci.
Filet do obiadu podawaj z jarzynką oraz sosem ziołowym. Po wystudzeniu możesz pieczeń pokroić w grubsze plasterki i przełożyć nimi pszenne bułki z sezamem.
ok. 1 godziny i 30 minut, 1 porcja 410 kcalŹródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młode ziemniaki z tymiankiem-nasze ulubione
Dania główne
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Dania główne
Pierogi z mięsem surowym
Dania główne
Karkówka w warzywach
Młode ziemniaki z tymiankiem-nasze ulubione
Nasze ulubione i najsmaczniejsze młode ziemniaki w mundurkach gotowane i pod...
Odsłon: 46
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1071