Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna a`la pizza dla łasuchów. Bardzo łatwa do przyrządzenia
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7963
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 335
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3324
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7963
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 335
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3324
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Składniki
Wszystkie sypkie produkty mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Konieczne jest aby woda była LETNIA -inaczej ciasto wyjdzie za twarde. Ciasto ma być elastyczne i odchodzić od rąk jak w przypadku pierogowego ciasta. Odstawić ciasto do odpoczęcia na około 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość do 0,5 cm. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 250 stopni termoobieg. Jak piekarnik będzie nagrzany - na ciasto wylać śmietanę posypać pokrojoną w plastry surową cebulką oraz ułożyć podsmażony boczek , można dać na wierzch ser - bądź można zrobić opcję również bez zółtego sera. , Piec ok 15 minut.