Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna a`la pizza dla łasuchów. Bardzo łatwa do przyrządzenia
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67867
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1930
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67867
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1930
Składniki
Wszystkie sypkie produkty mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Konieczne jest aby woda była LETNIA -inaczej ciasto wyjdzie za twarde. Ciasto ma być elastyczne i odchodzić od rąk jak w przypadku pierogowego ciasta. Odstawić ciasto do odpoczęcia na około 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość do 0,5 cm. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 250 stopni termoobieg. Jak piekarnik będzie nagrzany - na ciasto wylać śmietanę posypać pokrojoną w plastry surową cebulką oraz ułożyć podsmażony boczek , można dać na wierzch ser - bądź można zrobić opcję również bez zółtego sera. , Piec ok 15 minut.