Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna a`la pizza dla łasuchów. Bardzo łatwa do przyrządzenia
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 400
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 400
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Składniki
Wszystkie sypkie produkty mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Konieczne jest aby woda była LETNIA -inaczej ciasto wyjdzie za twarde. Ciasto ma być elastyczne i odchodzić od rąk jak w przypadku pierogowego ciasta. Odstawić ciasto do odpoczęcia na około 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość do 0,5 cm. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 250 stopni termoobieg. Jak piekarnik będzie nagrzany - na ciasto wylać śmietanę posypać pokrojoną w plastry surową cebulką oraz ułożyć podsmażony boczek , można dać na wierzch ser - bądź można zrobić opcję również bez zółtego sera. , Piec ok 15 minut.