Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna a`la pizza dla łasuchów. Bardzo łatwa do przyrządzenia
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 681
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 681
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 380
Składniki
Wszystkie sypkie produkty mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Konieczne jest aby woda była LETNIA -inaczej ciasto wyjdzie za twarde. Ciasto ma być elastyczne i odchodzić od rąk jak w przypadku pierogowego ciasta. Odstawić ciasto do odpoczęcia na około 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość do 0,5 cm. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 250 stopni termoobieg. Jak piekarnik będzie nagrzany - na ciasto wylać śmietanę posypać pokrojoną w plastry surową cebulką oraz ułożyć podsmażony boczek , można dać na wierzch ser - bądź można zrobić opcję również bez zółtego sera. , Piec ok 15 minut.