Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fondue to tradycyjna szwajcarska potrawa. Każdy kanton ma własny przepis na fondue w którym głównym składnikiem jest ser pochodzący z danej okolicy. Fondue to świetne zagospodarowanie wieczoru z przyjaciółmi. No, bo czy może być coś przyjemniejszego jak jedzenie z jednego kociołka, jak za Piasta i popijanie wyśmienitym francuskim winem np. Celebro France. Dobre fondue, to bardzo dobrze dobrane ,bardzo dobre sery. Najlepsze jest gotowe szwajcarskie fondue. Jeżeli takiego brak, to proponuję wykorzystać poniższy przepis.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5408
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1769
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5311
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1816
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5408
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1769
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5311
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1816
Składniki
Kamionkowy kociołek lub inny o grubym dnie przetrzeć czosnkiem ,wlać wino i lekko podgrzać. Sery pokroić w kostkę i roztopić w winie na średnim ogniu ,stale mieszając. Jeżeli ser nie tworzy jednolitej masy z winem , nie martwimy się, tylko dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z winem. Masę serową doprawiamy gałką i pieprzem. Kociołek z fondue stawiamy na podgrzewaczu i zaczynamy zabawę . Każdy z biesiadników nabija na swój widelec do fondue kostkę chleba i macza ją w masie serowej. No i konieczne jest winko ,białe, półwytrawne, to ,które dodałem do sera ,Celebro France