Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fondue to tradycyjna szwajcarska potrawa. Każdy kanton ma własny przepis na fondue w którym głównym składnikiem jest ser pochodzący z danej okolicy. Fondue to świetne zagospodarowanie wieczoru z przyjaciółmi. No, bo czy może być coś przyjemniejszego jak jedzenie z jednego kociołka, jak za Piasta i popijanie wyśmienitym francuskim winem np. Celebro France. Dobre fondue, to bardzo dobrze dobrane ,bardzo dobre sery. Najlepsze jest gotowe szwajcarskie fondue. Jeżeli takiego brak, to proponuję wykorzystać poniższy przepis.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 912
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 912
Składniki
Kamionkowy kociołek lub inny o grubym dnie przetrzeć czosnkiem ,wlać wino i lekko podgrzać. Sery pokroić w kostkę i roztopić w winie na średnim ogniu ,stale mieszając. Jeżeli ser nie tworzy jednolitej masy z winem , nie martwimy się, tylko dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z winem. Masę serową doprawiamy gałką i pieprzem. Kociołek z fondue stawiamy na podgrzewaczu i zaczynamy zabawę . Każdy z biesiadników nabija na swój widelec do fondue kostkę chleba i macza ją w masie serowej. No i konieczne jest winko ,białe, półwytrawne, to ,które dodałem do sera ,Celebro France