Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frykadelki na sałatce"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Składniki
Zioła opłucz, posiekaj. Szalotkę obierz, pokrój w kosteczkę. Mięso wymieszaj z 1/2 ziół, szalotką, jajkiem, bułką tartą i koncentratem. Przypraw solą oraz pieprzem. Wyrób. Ser pokrój na 8 kostek. Każdą z nich oblep mięsem. Uformuj kuleczki. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 20 minut w 175 st.
Resztę warzyw w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz i pokrój. Wymieszaj je z oliwkami. Ocet i sok z cytryny utrzyj z solą, pieprzem i cukrem. Dodaj oliwę i musztardę. Ubij sos, wymieszaj go z resztą ziół. Polej sałatkę. Na wierzchu ułóż frykadelki.
Pyszne także z sosem jogurtowo-ziołowym. ok. 45 min 1 porcja zawiera ok. 390 kcal Ok. 4,20 zł za porcję.Źródło: Tina