Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frykadelki ze szpinakiem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16931
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 114
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 862
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24647
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16931
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 114
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 862
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24647
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę z czosnkiem.
Liście szpinaku przebierz, umyj, osusz, drobno posiekaj. Do mięsa mielonego dodaj jajka, cebulę z czosnkiem, szpinak, przyprawy i tartą bułkę. Dokładnie wyrób.
Z masy uformuj frykadelki, obtocz w bułce tartej, usmaż na rozgrzanym oleju.
<strong>Przepis przysłała Agata Sikorska z Suwałk.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie