Do góry

Dania główne Przepis na:

Frykadelki ze szpinakiem

Frykadelki ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 19

Sprawdzony przepis na "Frykadelki ze szpinakiem"

Składniki

  • 15 dag mielonej wieprzowiny
  • 25 dag świeżego szpinaku
  • 2 jajka
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Frykadelki ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę z czosnkiem.

  2. Liście szpinaku przebierz, umyj, osusz, drobno posiekaj. Do mięsa mielonego dodaj jajka, cebulę z czosnkiem, szpinak, przyprawy i tartą bułkę. Dokładnie wyrób.

  3. Z masy uformuj frykadelki, obtocz w bułce tartej, usmaż na rozgrzanym oleju.

  4. Przepis przysłała Agata Sikorska z Suwałk.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń