Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2151
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 170
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2151
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 170
Składniki
Żołądki myjemy i parzymy na sitku 4 razy!!!
cebulę kroimy w piórka i dusimy wraz z czosnkiem
dodajemy żołądki(mogą byc pokrojone w grubsze paski) dolewamy wodę i łyżeczkę curry
Dusimy pod przykryciem do miękkości ok.50min dolewając ewentualnie wody wg potrzeby, solimy i pieprzymy do smaku
wstawiamy na 15 min do piekarnika w temp.160st.pod przykryciem, potem zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 10-15min
podawać na ciepło do ziemniaków lub z chlebem