Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem tak gołąbki tarte wigilijne przechodzą z pokolenia na pokolenie.Niby nic specjalnego,ale w ten magiczny dzień smakują cudownie.Polecam warto spróbowac:)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1118
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4143
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1118
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4143
Składniki
Kapustę parzymy,ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będzie mięki,nie rozgotowany.Ziemniaki trzemy na tarce na najmniejszych oczkach,cebulę kroimy w kosteczkę i dusimy na margarynie.Gdy ryż już się ugotuję i ostygnie mieszamy razem, z ziemniakami z cebulką tylko dodajemy połowę z patelni,bo drugą będzie nam potrzebna do omasty.I doprawiamy do smaku i zawijamy w liście kapusty
.Gotujemy godzinę w zależności od kapusty czy nie będzie jeszcze twarda.No i robimy omastę z tej reszty cebulki,co była duszona wcześniej.Do cebulki dodajemy całą śmietana,mieszamy i doprawiamy do smaku.Ugotowane gołabki nakładamy na talerze polewamy omastą i nic innego nie zostaje jak zajadanie się.Gołąbki można zrobic też z kasza zamiast ryżu i też są rewelacyjne.