Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na obiad i nie tylko:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Z kapusty wyciac glab. W duzym garnku zagotowac wode. Zanurzyc w niej kapuste i chwile gotowac. Wyjac,osaczyc. Odciac z glowki liscie(jezeli dalsze nie beda dobrze sie rozdzielaly,ponownie wlozyc kapuste do wrzatku).
Kasze gotowac 10 minut w osolonej wodzie,odcedzic.Boczek pokroic w kostke. Podsmazyc,zdjac z patelni. Marchewki obrac,umyc i pokroic w kostke. Cebule obrac i posiekac. Do tluszczu wytopionego ze smazenia boczku wlac olej,podgrzac. Wrzucic cebule i marchewke. Chwile smazyc, wymieszac z kasza, dodac boczek. Doprawic do smaku sola i pieprzem.
Na kazdym lisciu ukladac po porcji farszu. Brzegi lisci zawinac do srodka, a nastepnie calosc mocno zrolowac. Roladki ulozyc w garnku, zalac bulionem. Dusic pod przykryciem ok. 45 minut na malym ogniu. Podawac z wieprzowina duszona z pieczarkami.