Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka miodowa pieczona"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Składniki
marynaty włóż do miski, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj starannie.
Mięso umyj i osusz. Natrzyj marynatą. Każdą golonkę włóż oddzielnie do rękawa piekarniczego, wlej pół szklanki wody, zawiąż szczelnie i odstaw na całą dobę w chłodne miejsce.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej 2 szklanki wody. Ułóż golonki. Piecz ok. 3 godzin w temp. 200°C. W trakcie pieczenia nie trzeba golonek obracać ani polewać sosem.
Półmisek udekoruj liśćmi sałaty. Ułóż na nim golonki. Podaj z ziemniakami oraz sezonową surówką.
Czas pieczenia golonek zależy od wagi. Przyjmuje się 60 minut na 1 kg mięsa.
Porcje 18, 200 min, Cena 3,10 zł, Kalorie 408 kcalŹródło: Bella Relaks