Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka miodowa pieczona"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9495
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1411
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9495
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1411
Składniki
marynaty włóż do miski, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj starannie.
Mięso umyj i osusz. Natrzyj marynatą. Każdą golonkę włóż oddzielnie do rękawa piekarniczego, wlej pół szklanki wody, zawiąż szczelnie i odstaw na całą dobę w chłodne miejsce.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej 2 szklanki wody. Ułóż golonki. Piecz ok. 3 godzin w temp. 200°C. W trakcie pieczenia nie trzeba golonek obracać ani polewać sosem.
Półmisek udekoruj liśćmi sałaty. Ułóż na nim golonki. Podaj z ziemniakami oraz sezonową surówką.
Czas pieczenia golonek zależy od wagi. Przyjmuje się 60 minut na 1 kg mięsa.
Porcje 18, 200 min, Cena 3,10 zł, Kalorie 408 kcalŹródło: Bella Relaks