Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka miodowa pieczona"
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38423
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1251
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38423
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1251
Składniki
marynaty włóż do miski, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj starannie.
Mięso umyj i osusz. Natrzyj marynatą. Każdą golonkę włóż oddzielnie do rękawa piekarniczego, wlej pół szklanki wody, zawiąż szczelnie i odstaw na całą dobę w chłodne miejsce.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej 2 szklanki wody. Ułóż golonki. Piecz ok. 3 godzin w temp. 200°C. W trakcie pieczenia nie trzeba golonek obracać ani polewać sosem.
Półmisek udekoruj liśćmi sałaty. Ułóż na nim golonki. Podaj z ziemniakami oraz sezonową surówką.
Czas pieczenia golonek zależy od wagi. Przyjmuje się 60 minut na 1 kg mięsa.
Porcje 18, 200 min, Cena 3,10 zł, Kalorie 408 kcalŹródło: Bella Relaks