Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka miodowa pieczona

Golonka miodowa pieczona

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3817

Dodano:

Odsłon: 17

Przepis wart wypróbowania: "Golonka miodowa pieczona"

Składniki

  • 3 duże golonki
  • 1
  • 5 szklanki wody. Marynata: 3 łyżki soli
  • 3 łyżki miodu naturalnego
  • 3 łyżki pikantnego keczupu
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka mielonego pieprzu
  • łyżka ziela angielskiego
  • duża główka czosnku
  • 9 listków laurowych
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. marynaty włóż do miski, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj starannie.

  2. Mięso umyj i osusz. Natrzyj marynatą. Każdą golonkę włóż oddzielnie do rękawa piekarniczego, wlej pół szklanki wody, zawiąż szczelnie i odstaw na całą dobę w chłodne miejsce.

  3. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej 2 szklanki wody. Ułóż golonki. Piecz ok. 3 godzin w temp. 200°C. W trakcie pieczenia nie trzeba golonek obracać ani polewać sosem.

  4. Półmisek udekoruj liśćmi sałaty. Ułóż na nim golonki. Podaj z ziemniakami oraz sezonową surówką.

  5. Czas pieczenia golonek zależy od wagi. Przyjmuje się 60 minut na 1 kg mięsa.

  6. Porcje 18, 200 min, Cena 3,10 zł, Kalorie 408 kcal

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń