Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonka z indyka"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Przepis przysłała Teresa Kropidłowska Łęgu.
Rozpuść łyżkę soli w 1 litrze wody, zalej mięso na noc. Rano osusz, natrzyj oliwą, oprósz pieprzem, papryką, tymiankiem. Ułóż w brytfance, obłóż ćwiartkami jabłek. Piecz bez przykrywki przez 30 min w temp. 200°C. Odwróć golonki, zmniejsz temperaturę, podlej bulionem i piecz, aż mięso będzie miękkie.
Porcje 8, 80 min, Cena 2,20 zł, Kalorie 390 kcalŹródło: Takie jest życie