Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka z indyka

Golonka z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 26

Sprawdzony przepis na "Golonka z indyka"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Teresa Kropidłowska Łęgu.

  2. Rozpuść łyżkę soli w 1 litrze wody, zalej mięso na noc. Rano osusz, natrzyj oliwą, oprósz pieprzem, papryką, tymiankiem. Ułóż w brytfance, obłóż ćwiartkami jabłek. Piecz bez przykrywki przez 30 min w temp. 200°C. Odwróć golonki, zmniejsz temperaturę, podlej bulionem i piecz, aż mięso będzie miękkie.

  3. Porcje 8, 80 min, Cena 2,20 zł, Kalorie 390 kcal

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń