Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonka z indyka"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 219
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 360
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 219
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 360
Składniki
Przepis przysłała Teresa Kropidłowska Łęgu.
Rozpuść łyżkę soli w 1 litrze wody, zalej mięso na noc. Rano osusz, natrzyj oliwą, oprósz pieprzem, papryką, tymiankiem. Ułóż w brytfance, obłóż ćwiartkami jabłek. Piecz bez przykrywki przez 30 min w temp. 200°C. Odwróć golonki, zmniejsz temperaturę, podlej bulionem i piecz, aż mięso będzie miękkie.
Porcje 8, 80 min, Cena 2,20 zł, Kalorie 390 kcalŹródło: Takie jest życie