Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonki indycze w aksamitnym sosie truskawkowo-czekoladowym"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117950
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8350
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1520
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117950
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8350
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1520
Składniki
Mięso opłukuję, osuszam papierowym ręcznikiem i podsmażam na maśle. Mąkę mieszam z wodą i wlewam do mięsa, mieszam. Następnie wlewam wino i wsypuję paprykę mieloną. Mięso duszę ok. godziny na małym ogniu.
Czekoladę łamię na kostki i dodaję do mięsa. Usuwam z truskawek szypułki i kroję w ćwiartki. Owoce dodaję do mięsa. Wszystko razem duszę jeszcze ok. 5 min. Sos solę do smaku. Golonki można podać z warzywnym makaronem.
70 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2 porcje
Odrobina kulinarnego szaleństwa, ale danie wyśmienite! Warte grzechu, spróbujcie. Katarzyna Jaworek z MętkowaŹródło: Kobieta i życie