Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonki indycze w aksamitnym sosie truskawkowo-czekoladowym"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1654
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1581
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1654
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1581
Składniki
Mięso opłukuję, osuszam papierowym ręcznikiem i podsmażam na maśle. Mąkę mieszam z wodą i wlewam do mięsa, mieszam. Następnie wlewam wino i wsypuję paprykę mieloną. Mięso duszę ok. godziny na małym ogniu.
Czekoladę łamię na kostki i dodaję do mięsa. Usuwam z truskawek szypułki i kroję w ćwiartki. Owoce dodaję do mięsa. Wszystko razem duszę jeszcze ok. 5 min. Sos solę do smaku. Golonki można podać z warzywnym makaronem.
70 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2 porcje
Odrobina kulinarnego szaleństwa, ale danie wyśmienite! Warte grzechu, spróbujcie. Katarzyna Jaworek z MętkowaŹródło: Kobieta i życie