Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste danie, sycące i objętościowe. Dla miłośników ketchupu i musztardy ;) Makro porcji na zdjęciu: ~ 525 kcal / 28 B / 85 W / 12 T
Przepis na pyszne, delikatne oraz pożywne placki cukiniowo - brokułowe z doda...
Odsłon: 67
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 56
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 281
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2122
Przepis na pyszne, delikatne oraz pożywne placki cukiniowo - brokułowe z doda...
Odsłon: 67
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 56
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 281
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2122
Składniki
PRZYGOTOWANIE BROKUŁA: Brokuł kroimy na różyczki, obieramy głąb i kroimy w kostkę. Stawiamy wodę, solimy (jedna płaska łyżka stołowa) i czekamy aż się zagotuje. Gdy już woda będzie się gotować wsypujemy naszego brokuła i przyciskamy czymś ciężkim - u mnie jest to spodek od filiżanki. Przykrywamy pokrywką. Gotujemy około 15-20 minut ale to zależy od brokuła, najlepiej po 10 minutach sprawdzić widelcem, rekordzista ugotował mi się po 8.
PRZYGOTOWANIE GRZANEK: W międzyczasie bułkę kroimy w drobną kostkę, może być świeża lub czerstwa. Zależy jakie grzanki preferujecie - miększe czy chrupiące. Smarujemy patelnie lekko tłuszczem i wsypujemy naszą bułkę, cały czas pilnujemy i mieszamy by się nie spaliła. Dodajemy trochę kminku do smaku. Jak będzie chrupka ale nie spalona można odstawić.
Na koniec nasz ugotowany brokuł wykładamy na płaski talerz, rozkładamy równomiernie tak aby kawałki nie leżały na sobie. Posypujemy całość Texas Grill i wykładamy nasze grzanki. Obficie polewamy ketchupem i musztardą. Najlepiej wziąć ze sobą do stołu bo przeważnie w połowie potrzebna dolewka. SMACZNEGO :D