Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste danie, sycące i objętościowe. Dla miłośników ketchupu i musztardy ;) Makro porcji na zdjęciu: ~ 525 kcal / 28 B / 85 W / 12 T
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253673
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253673
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
PRZYGOTOWANIE BROKUŁA: Brokuł kroimy na różyczki, obieramy głąb i kroimy w kostkę. Stawiamy wodę, solimy (jedna płaska łyżka stołowa) i czekamy aż się zagotuje. Gdy już woda będzie się gotować wsypujemy naszego brokuła i przyciskamy czymś ciężkim - u mnie jest to spodek od filiżanki. Przykrywamy pokrywką. Gotujemy około 15-20 minut ale to zależy od brokuła, najlepiej po 10 minutach sprawdzić widelcem, rekordzista ugotował mi się po 8.
PRZYGOTOWANIE GRZANEK: W międzyczasie bułkę kroimy w drobną kostkę, może być świeża lub czerstwa. Zależy jakie grzanki preferujecie - miększe czy chrupiące. Smarujemy patelnie lekko tłuszczem i wsypujemy naszą bułkę, cały czas pilnujemy i mieszamy by się nie spaliła. Dodajemy trochę kminku do smaku. Jak będzie chrupka ale nie spalona można odstawić.
Na koniec nasz ugotowany brokuł wykładamy na płaski talerz, rozkładamy równomiernie tak aby kawałki nie leżały na sobie. Posypujemy całość Texas Grill i wykładamy nasze grzanki. Obficie polewamy ketchupem i musztardą. Najlepiej wziąć ze sobą do stołu bo przeważnie w połowie potrzebna dolewka. SMACZNEGO :D