Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35892
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 146
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 261
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 298
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35892
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 146
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 261
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 298
Składniki
Obieramy ziemniaki i kroimy w cieniutkie plasterki.
Roztapiamy w garnku lyzeczke masla i wciskamy czosnek. Wlewamy smietanke i zagotowujemy.
Do garnka ze smietanka dodajemy ziemniaki i gotujemy na malym ogniu czesto mieszjac aby ziemniaki nie przywarly do dna. Czas gotowanai ok 15-20 min zeby smietanka zgestniala i sie zredukowala.
Doprawiamy Kucharkiem, pieprzem i galka muszkatalowa.
Rozgrzewamy piekarnik (200 stopni). Pzrekladamy wszystko do naczynia zaroodpornego i posypujemy serem. Zapiekamy az sie zezloci z wierzchu (mozemy sprawdzic czy ziemniaczki sa calkowicie mieciutkie).