Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne!
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1445
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14954
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1445
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14954
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Składniki
Obieramy ziemniaki i kroimy w cieniutkie plasterki.
Roztapiamy w garnku lyzeczke masla i wciskamy czosnek. Wlewamy smietanke i zagotowujemy.
Do garnka ze smietanka dodajemy ziemniaki i gotujemy na malym ogniu czesto mieszjac aby ziemniaki nie przywarly do dna. Czas gotowanai ok 15-20 min zeby smietanka zgestniala i sie zredukowala.
Doprawiamy Kucharkiem, pieprzem i galka muszkatalowa.
Rozgrzewamy piekarnik (200 stopni). Pzrekladamy wszystko do naczynia zaroodpornego i posypujemy serem. Zapiekamy az sie zezloci z wierzchu (mozemy sprawdzic czy ziemniaczki sa calkowicie mieciutkie).