Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grochówka z kiełbasą"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 428
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8442
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13429
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 428
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8442
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13429
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Składniki
Groch umyj i namocz (najlepiej pozostaw na noc). Marchew, pietruszkę i seler obierz i zetrzyj na tarce.
Pora i jedną cebulę posiekaj drobno. W garnku rozgrzej masło i obsmaż warzywa około 5 minut. Zalej 1,5 litra wody, a po zagotowaniu dodaj groch i gotuj pod przykryciem do miękkości.
Podsmaż kiełbasę pokrojoną w plastry z boczkiem i cebulą posiekaną w kostkę. Dodaj do zupy, dopraw solą, pieprzem, majerankiem i śmietaną.Źródło: Dobry Tydzień