Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gryczane pierożki"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 950
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 792
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12523
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 950
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 792
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12523
Składniki
Grzyby moczę, gotuję około 30 min. Odcedzam i siekam. Kaszę gotuję z solą wg przepisu na opakowaniu, studzę. Obraną cebulę szatkuję, przesmażam na łyżce oleju. Mieszam z kaszą, twarogiem i jednym jajkiem. Doprawiam solą i pieprzem.
Mąkę przesiewam ze szczyptą soli, dodaję drugie jajko i około pół szklanki ciepłej wody. Wyrabiam ciasto.
Wałkuję je cienko, szklanką wykrawam krążki. Nakładam porcje farszu, zlepiam pierożki. Wrzucam je na osolony wrzątek, gotuję ok. 2 min, odcedzam. Przed podaniem obsmażam na złoty kolor w głębokim oleju.
<strong>Bożena Cerańska z Łomży</strong>Źródło: 100 rad