Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gryczane pierożki"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 243
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4936
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4827
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44870
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 482
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 243
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4936
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4827
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44870
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 482
Składniki
Grzyby moczę, gotuję około 30 min. Odcedzam i siekam. Kaszę gotuję z solą wg przepisu na opakowaniu, studzę. Obraną cebulę szatkuję, przesmażam na łyżce oleju. Mieszam z kaszą, twarogiem i jednym jajkiem. Doprawiam solą i pieprzem.
Mąkę przesiewam ze szczyptą soli, dodaję drugie jajko i około pół szklanki ciepłej wody. Wyrabiam ciasto.
Wałkuję je cienko, szklanką wykrawam krążki. Nakładam porcje farszu, zlepiam pierożki. Wrzucam je na osolony wrzątek, gotuję ok. 2 min, odcedzam. Przed podaniem obsmażam na złoty kolor w głębokim oleju.
<strong>Bożena Cerańska z Łomży</strong>Źródło: 100 rad