Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowe babeczki"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Składniki
Rozmroź ciasto. Kapustę gotuj z zielem, liśćmi, solą i grzybami, aż zmięknie. Odcedź, wyjmij przyprawy. Ostudź, drobno posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę i usmaż. Posól, dodaj masło i drobno pokrojoną cebulę.
Poczekaj, aż się zeszkli i dodaj całość do kapusty. Wymieszaj. Płaty ciasta cienko rozwałkuj i wykrawaj z nich kółka, którymi wyłożysz foremki. Podpiecz je w piekarniku w temperaturze 180 stopni C. Poczekaj aż ostygną, wyjmij z foremek i nałóż na nie farsz. Posyp żółtym serem i zapiecz.
• 50 minut • dla 8–10 osób • cena 26 zł
Superporada:
Aby suszone grzyby smakowały tak dobrze jak świeże, namocz je w niewielkiej ilości mleka, delikatnie mieszając od czasu do czasu.Źródło: Show