Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz warzywny z łososiem"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3436
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2726
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 123
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 98
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3436
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2726
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 123
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 98
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 6,90 zł.
Wartość odżywcza porcji 490 kcal Białko 28 g/Tłuszcz 29 g/Węglowodany 26 g.
Obrane ziemniaki kroimy w dużą kostkę, kalafior dzielimy na różyczki. Ziemniaki gotujemy 15 minut w osolonej wodzie, 10 minut przed końcem dodajemy kalafior, odcedzamy.
Opłukane w wodzie i osuszone filety z łososia kroimy na kawałki, polewamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy 5 minut na rozgrzanym oleju. Filety osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy. Wlewamy bulion i mleko, doprawiamy pieprzem, cukrem, solą, sokiem z cytryny, gotujemy 5 minut. Do powstałego sosu dodajemy ugotowane ziemniaki, różyczki kalafiora oraz usmażone kawałki łososia, delikatnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 2–3 minuty.
Danie podajemy na ciepło, posypane posiekanym koperkiem, z czosnkowymi grzankami.Źródło: Rewia