Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz warzywny z łososiem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 272
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 380
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 481
Polecam.
Odsłon: 829
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 272
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 380
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 481
Polecam.
Odsłon: 829
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 6,90 zł.
Wartość odżywcza porcji 490 kcal Białko 28 g/Tłuszcz 29 g/Węglowodany 26 g.
Obrane ziemniaki kroimy w dużą kostkę, kalafior dzielimy na różyczki. Ziemniaki gotujemy 15 minut w osolonej wodzie, 10 minut przed końcem dodajemy kalafior, odcedzamy.
Opłukane w wodzie i osuszone filety z łososia kroimy na kawałki, polewamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy 5 minut na rozgrzanym oleju. Filety osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy. Wlewamy bulion i mleko, doprawiamy pieprzem, cukrem, solą, sokiem z cytryny, gotujemy 5 minut. Do powstałego sosu dodajemy ugotowane ziemniaki, różyczki kalafiora oraz usmażone kawałki łososia, delikatnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 2–3 minuty.
Danie podajemy na ciepło, posypane posiekanym koperkiem, z czosnkowymi grzankami.Źródło: Rewia