Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 255

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną na ostro.

Składniki

  • Kasza gryczana
  • Łopatka wołowa
  • Papryka czerwona
  • Cebula
  • Knorr Gulasz
  • Pieprz
  • Sól
  • Papryka ostra mielona
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Przygotowanie

  1. Pokrój łopatkę na małe kawałki. Mięso dopraw pieprzem, solą i ostrą papryką.

  2. Pokrój paprykę i cebule na małe kawałki.

  3. W garnku przygotuj Knorr Gulasz i dodaj warzywa.

  4. Mięso podsmaż na brązowy kolor i dodaj do sosu.

  5. Dopraw gulasz solą, pieprzem i ostrą papryką.

  6. Gotuj gulasz około jednej godziny na małym ogniu pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszaj by nie przypalić sosu. Gdyby gulasz był zbyt gęsty dolej trochę wody.

  7. Ugotuj kaszę gryczaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 18 sierpnia Bardzo sycący obiad :) Miłośnicy ostrych smaków powinni być zachwyceni.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń