Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z ziołowymi kluskami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
Podsmaż na połowie oleju mięso i odłóż je. Na reszcie oleju podsmaż cebulę (2-3 minuty). Wsyp paprykę i wymieszaj. Włóż mięso, oprósz je mąką i smaż 1-2 minuty, mieszając. Dodaj pastę pomidorową, pomidory i bulion. Zagotuj i przełóż do piekarnika. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Na kluski zagnieć mąkę, proszek do pieczenia, masło i zioła. Dodaj tyle mleka, aby ciasto było miękkie. Zroluj je i pokrój na kawałki 5 cm.
Wyjmij gulasz z piekarnika. Zwiększ temperaturę w piekarniku do 220 st. C. Ułóż kluski na gulaszu i posmaruj resztą mleka. Wstaw do piekarnika i piecz (bez przykrycia) 12-15 minut (aż knedle się zezłocą). Obsyp tymiankiem.Źródło: Olivia