Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z ziołowymi kluskami"
Potrawka z mięsa wieprzowego z marchewką oraz fasolką szparagową w pomidorowy...
Odsłon: 3846
Pyszny i kolorowy gulasz wołowy, najlepiej smakuje z czeskim knedliczkami lub...
Odsłon: 6892
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 225
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1795
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 225
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1795
Składniki
Podsmaż na połowie oleju mięso i odłóż je. Na reszcie oleju podsmaż cebulę (2-3 minuty). Wsyp paprykę i wymieszaj. Włóż mięso, oprósz je mąką i smaż 1-2 minuty, mieszając. Dodaj pastę pomidorową, pomidory i bulion. Zagotuj i przełóż do piekarnika. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Na kluski zagnieć mąkę, proszek do pieczenia, masło i zioła. Dodaj tyle mleka, aby ciasto było miękkie. Zroluj je i pokrój na kawałki 5 cm.
Wyjmij gulasz z piekarnika. Zwiększ temperaturę w piekarniku do 220 st. C. Ułóż kluski na gulaszu i posmaruj resztą mleka. Wstaw do piekarnika i piecz (bez przykrycia) 12-15 minut (aż knedle się zezłocą). Obsyp tymiankiem.Źródło: Olivia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Dania główne
Kotlet mielony z piersi kurczaka
Pinsa, kuzynka pizzy
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 9
Zapiekanka z kapusty i mięsa
smak gołąbków ale mniej pracy
Odsłon: 21