Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 44
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 44
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 305
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 44
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 44
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 305
Składniki
Cebulę pokrój w plasterki i zeszklij na oliwie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Wołowinę pokrój w grubą kostkę. Podsmaż na oleju, aż się zrumieni, mieszając podlewaj bulionem. Następnie wlej tyle bulionu, aby mięso było ledwie zakryte. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu.
Gdy wołowina będzie miękka, dodaj pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, posiekaną paprykę, obrane ze skórki pomidory i seler naciowy. Wlej resztę bulionu i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Z zupy wyjmij seler naciowy. Dopraw do smaku papryką, solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 5 minut. Zapraw śmietaną.Źródło: Na żywo