Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 272
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1039
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4090
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 272
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1039
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4090
Składniki
Cebulę pokrój w plasterki i zeszklij na oliwie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Wołowinę pokrój w grubą kostkę. Podsmaż na oleju, aż się zrumieni, mieszając podlewaj bulionem. Następnie wlej tyle bulionu, aby mięso było ledwie zakryte. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu.
Gdy wołowina będzie miękka, dodaj pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, posiekaną paprykę, obrane ze skórki pomidory i seler naciowy. Wlej resztę bulionu i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Z zupy wyjmij seler naciowy. Dopraw do smaku papryką, solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 5 minut. Zapraw śmietaną.Źródło: Na żywo