Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1845
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5644
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5619
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1845
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5644
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5619
Składniki
Cebulę pokrój w plasterki i zeszklij na oliwie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Wołowinę pokrój w grubą kostkę. Podsmaż na oleju, aż się zrumieni, mieszając podlewaj bulionem. Następnie wlej tyle bulionu, aby mięso było ledwie zakryte. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu.
Gdy wołowina będzie miękka, dodaj pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, posiekaną paprykę, obrane ze skórki pomidory i seler naciowy. Wlej resztę bulionu i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Z zupy wyjmij seler naciowy. Dopraw do smaku papryką, solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 5 minut. Zapraw śmietaną.Źródło: Na żywo