Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystaj to co masz w lodówce, aby zrobić pyszny obiad.
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 125
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 239
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15026
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 125
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 239
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15026
Składniki
Zacznij od zamarynowania mięsa. Pokrojone w kosteczkę mięso z indyka umieść w garnku, w którym będziesz gotować gulaszową. W ten sposób zachowasz najcenniejsze soki i smaki:) Do mięsa wsyp paprykę wędzoną, paprykę słodką, kminek, czosnek, majeranek, sól i zalej to 3 łyżkami oleju. Całość wymieszaj. Na tym etapie możesz do mięsa dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę świeżą. Zostaw całość ok 1 h minimum, aby mięso przeszło smakiem przypraw.
Na patelni przesmaż pokrojone pieczarki. Podsmaż je ze szczyptą soli, aby na tym etapie puściły wodę. Smaż, aż zaczną się rumienić.
Garnek z mięsem postaw na dużym ogniu i wszystko obsmaż. Następnie dodaj pieczarki, zalej wodą, dodaj pokrojone ziemniaki, kostkę bulionową i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodaj przecier pomidorowy i fasolę z puszki (wodę z niej odlej). Dodaj również piri piri dla zaostrzenia smaku. Pogotuj całość parę minut, aby smaki się przegotowały. Dopraw solą do smaku. Pamiętaj, że jak każda gulaszowa im dłużej stoi tym jest lepsza:)