Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystaj to co masz w lodówce, aby zrobić pyszny obiad.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 432
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8521
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13433
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 432
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8521
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13433
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Składniki
Zacznij od zamarynowania mięsa. Pokrojone w kosteczkę mięso z indyka umieść w garnku, w którym będziesz gotować gulaszową. W ten sposób zachowasz najcenniejsze soki i smaki:) Do mięsa wsyp paprykę wędzoną, paprykę słodką, kminek, czosnek, majeranek, sól i zalej to 3 łyżkami oleju. Całość wymieszaj. Na tym etapie możesz do mięsa dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę świeżą. Zostaw całość ok 1 h minimum, aby mięso przeszło smakiem przypraw.
Na patelni przesmaż pokrojone pieczarki. Podsmaż je ze szczyptą soli, aby na tym etapie puściły wodę. Smaż, aż zaczną się rumienić.
Garnek z mięsem postaw na dużym ogniu i wszystko obsmaż. Następnie dodaj pieczarki, zalej wodą, dodaj pokrojone ziemniaki, kostkę bulionową i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodaj przecier pomidorowy i fasolę z puszki (wodę z niej odlej). Dodaj również piri piri dla zaostrzenia smaku. Pogotuj całość parę minut, aby smaki się przegotowały. Dopraw solą do smaku. Pamiętaj, że jak każda gulaszowa im dłużej stoi tym jest lepsza:)