Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystaj to co masz w lodówce, aby zrobić pyszny obiad.
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 66
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 13
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 246
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4075
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 66
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 13
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 246
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4075
Składniki
Zacznij od zamarynowania mięsa. Pokrojone w kosteczkę mięso z indyka umieść w garnku, w którym będziesz gotować gulaszową. W ten sposób zachowasz najcenniejsze soki i smaki:) Do mięsa wsyp paprykę wędzoną, paprykę słodką, kminek, czosnek, majeranek, sól i zalej to 3 łyżkami oleju. Całość wymieszaj. Na tym etapie możesz do mięsa dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę świeżą. Zostaw całość ok 1 h minimum, aby mięso przeszło smakiem przypraw.
Na patelni przesmaż pokrojone pieczarki. Podsmaż je ze szczyptą soli, aby na tym etapie puściły wodę. Smaż, aż zaczną się rumienić.
Garnek z mięsem postaw na dużym ogniu i wszystko obsmaż. Następnie dodaj pieczarki, zalej wodą, dodaj pokrojone ziemniaki, kostkę bulionową i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodaj przecier pomidorowy i fasolę z puszki (wodę z niej odlej). Dodaj również piri piri dla zaostrzenia smaku. Pogotuj całość parę minut, aby smaki się przegotowały. Dopraw solą do smaku. Pamiętaj, że jak każda gulaszowa im dłużej stoi tym jest lepsza:)