Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to akurat nie śląska potrawa ,ale pyszna ;-))
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1004
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4631
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1277
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1004
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4631
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1277
Składniki
karkówkę tniemy na paseczki ok 0,5,-1 cm szer (jak na strogonova) Ja osobiście wykrawam tłuszczyk ale jak ktoś lubi to można razem z nim. przekładamy do pojemnika. Kroimy cebulę w nie za dużą kostkę dokładamy do mięsa.Wyciskamy czosnek -ile kto lubi-ja lubię dużo.wsypujemy przyprawę do gyrosa,dodajemy sól i pieprz.Zalewamy oliwą(olejem) tyle aby wszystko wymieszać -mięso ma być śliskie .Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smażyć na patelni 3-6 minut ,nie dodając już tłuszczu. Tzatziki : serek bieluch -(albo inny twarogowy naturalny bardzo dobrze zmielony) przekładamy do miski,trzemy ogórek do niego.Wyciskamy czosnek(wg upodobań) solimy i pieprzymy. Dzięki temu ,że używam serka nie muszę zlewać wody z ogórka i konsystencja jest taka bardziej jak dip niż lejąca woda. Można podawać z frytkami.ryżem,surówkami