Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wysycha szybko, świetnie się zlepia pierożki, ciasto nie jest "zbite"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19653
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19653
Składniki
Wsypujemy mąkę do dużej miski. A małym garnuszku zagotowujemy 2 szklanki wody oraz kostkę margaryny.
Następnie wlewamy gorącą wodę z margaryną do mąki, doprawiamy solą i wyrabiamy ciasto - najlepiej zacząć jakąś drewnianą łyżką bo można się poparzyć.
Na samym końcu dodajemy jajko i wyrabiamy - w razie gdyby za bardzo się kleiło dosypujemy mąki.