Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wysycha szybko, świetnie się zlepia pierożki, ciasto nie jest "zbite"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2457
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18187
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2457
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18187
Składniki
Wsypujemy mąkę do dużej miski. A małym garnuszku zagotowujemy 2 szklanki wody oraz kostkę margaryny.
Następnie wlewamy gorącą wodę z margaryną do mąki, doprawiamy solą i wyrabiamy ciasto - najlepiej zacząć jakąś drewnianą łyżką bo można się poparzyć.
Na samym końcu dodajemy jajko i wyrabiamy - w razie gdyby za bardzo się kleiło dosypujemy mąki.