Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indycza pierś ze szpinakiem"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5441
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 950
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11880
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5091
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5441
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 950
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11880
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5091
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Składniki
Odsącz rozmrożony szpinak i umieść go w misce razem z posiekanymi pistacjami i żurawinami. Dopraw do smaku.
Wyłóż na papier pierś z indyka, zrób w niej kieszonkę i wypełnij nadzieniem. Na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 40 minut. Rozetnij nici i rozchyl papier, piecz jeszcze 10 minut.
Zmieszaj bulion razem z 2 łyżkami brandy. Gotuj bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Polej nim mięso. Możesz podawać z gotowanymi ziemniakami, szparagami i groszkiem.
Jak to zrobić?
Faszerowanie mięsa. Przekrój pierś na pół, ale nie rozcinaj do końca. W kieszonce umieść tyle farszu, aż wypełni całe wnętrze. Tak przygotowaną pierś zawiń w papier do pieczenia i mocno zwiąż nitką.Źródło: Olivia