Do góry

Dania główne Przepis na:

Indycza pierś ze szpinakiem

Indycza pierś ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Indycza pierś ze szpinakiem"

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 45 g żurawin
  • 45 g pistacji
  • 1 kg piersi z indyka
  • 2 łyżki oliwy
  • 6 gałązek rozmarynu
  • 250 ml bulionu z kurczaka (może być z kostki)
  • 2 łyżki brandy
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Odsącz rozmrożony szpinak i umieść go w misce razem z posiekanymi pistacjami i żurawinami. Dopraw do smaku.

  2. Wyłóż na papier pierś z indyka, zrób w niej kieszonkę i wypełnij nadzieniem. Na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 40 minut. Rozetnij nici i rozchyl papier, piecz jeszcze 10 minut.

  3. Zmieszaj bulion razem z 2 łyżkami brandy. Gotuj bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Polej nim mięso. Możesz podawać z gotowanymi ziemniakami, szparagami i groszkiem.

  4. Jak to zrobić?

  5. Faszerowanie mięsa. Przekrój pierś na pół, ale nie rozcinaj do końca. W kieszonce umieść tyle farszu, aż wypełni całe wnętrze. Tak przygotowaną pierś zawiń w papier do pieczenia i mocno zwiąż nitką.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń