Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indycza pierś ze szpinakiem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 72
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5081
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 243
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 72
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5081
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 243
Składniki
Odsącz rozmrożony szpinak i umieść go w misce razem z posiekanymi pistacjami i żurawinami. Dopraw do smaku.
Wyłóż na papier pierś z indyka, zrób w niej kieszonkę i wypełnij nadzieniem. Na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 40 minut. Rozetnij nici i rozchyl papier, piecz jeszcze 10 minut.
Zmieszaj bulion razem z 2 łyżkami brandy. Gotuj bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Polej nim mięso. Możesz podawać z gotowanymi ziemniakami, szparagami i groszkiem.
Jak to zrobić?
Faszerowanie mięsa. Przekrój pierś na pół, ale nie rozcinaj do końca. W kieszonce umieść tyle farszu, aż wypełni całe wnętrze. Tak przygotowaną pierś zawiń w papier do pieczenia i mocno zwiąż nitką.Źródło: Olivia