Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk z mozzarellą z grilla"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117786
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8257
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1951
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1459
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117786
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8257
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1951
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1459
Składniki
Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Posiekaj również 7 dag oliwek i połowę bazylii. Ocet, musztardę, oliwę wymieszaj z solą i pieprzem na kremowy sos. Dodaj cebulę, czosnek, oliwki i pokrojoną bazylię.
W kotletach wykrawaj kieszenie, oprósz solą i pieprzem, do każdej włóż plaster mozzarelli i pomidora oraz pozostałą bazylię.
Piecz posmarowane olejem ok. 10 min z każdej strony. Podawaj z sałatą, rukolą i sosem, udekorowane pozostałymi oliwkami.
Czas przygotowania: 45 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień