Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk z mozzarellą z grilla

Indyk z mozzarellą z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Indyk z mozzarellą z grilla"

Składniki

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dag zielonych oliwek nadziewanych papryką
  • pęczek bazylii
  • 8 łyżek białego octu winnego
  • łyżka musztardy
  • 8 łyżek oliwy
  • 12 dag rukoli
  • 20 dag sałaty
  • 6 kotletów z indyka
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 pomidory
  • 20 dag mozzarelli
  • olej do smarowania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Posiekaj również 7 dag oliwek i połowę bazylii. Ocet, musztardę, oliwę wymieszaj z solą i pieprzem na kremowy sos. Dodaj cebulę, czosnek, oliwki i pokrojoną bazylię.

  2. W kotletach wykrawaj kieszenie, oprósz solą i pieprzem, do każdej włóż plaster mozzarelli i pomidora oraz pozostałą bazylię.

  3. Piecz posmarowane olejem ok. 10 min z każdej strony. Podawaj z sałatą, rukolą i sosem, udekorowane pozostałymi oliwkami.

  4. Czas przygotowania: 45 minut 360 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń