Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15984
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15984
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem, cukrem oraz łyżką mąki. Maślankę wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Wlej wyrośnięty zaczyn drożdżowy i wymieszaj. Połącz z ubitymi białkami.
Łyżką kładź niewielkie porcje ciasta na gorący olej. Na każdej połóż plasterek jabłka. Smaż z obu stron na złoty kolor. Osącz placuszki z nadmiaru tłuszczu, posyp cukrem pudrem.
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>
Czas: 15 min. Cena porcji: 1,70 złŹródło: Relaks