Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem, cukrem oraz łyżką mąki. Maślankę wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Wlej wyrośnięty zaczyn drożdżowy i wymieszaj. Połącz z ubitymi białkami.
Łyżką kładź niewielkie porcje ciasta na gorący olej. Na każdej połóż plasterek jabłka. Smaż z obu stron na złoty kolor. Osącz placuszki z nadmiaru tłuszczu, posyp cukrem pudrem.
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>
Czas: 15 min. Cena porcji: 1,70 złŹródło: Relaks