Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem, cukrem oraz łyżką mąki. Maślankę wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Wlej wyrośnięty zaczyn drożdżowy i wymieszaj. Połącz z ubitymi białkami.
Łyżką kładź niewielkie porcje ciasta na gorący olej. Na każdej połóż plasterek jabłka. Smaż z obu stron na złoty kolor. Osącz placuszki z nadmiaru tłuszczu, posyp cukrem pudrem.
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>
Czas: 15 min. Cena porcji: 1,70 złŹródło: Relaks