Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115945
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7900
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2984
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1423
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1257
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115945
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7900
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2984
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1423
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1257
Składniki
Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory oczyść z pestek, pokrój na kawałki. Połowę czosnku i cebuli zeszklij na łyżeczce oliwy. Dołóż masło i pomidory. Smaż przez chwilę. Potem wymieszaj z kaszą i połową żółtego sera. Przypraw solą oraz pieprzem.
Cukinie rozetnij, wydrąż środki z pestkami. Nałóż przygotowane nadzienie. Ułóż w żaroodpornej formie. Obsyp resztą cebuli. Podlej bulionem. Skrop resztą oliwy i posyp pozostałym serem. Piecz przez 30 minut w temp. 200 st. Miętę posiekaj, wymieszaj ze śmietaną i jogurtem. Sos przypraw do smaku pozostałym czosnkiem, solą i pieprzem. Podawaj jako dodatek do cukini.Źródło: Tina