Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 953
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1981
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 459
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 953
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1981
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 459
Składniki
Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory oczyść z pestek, pokrój na kawałki. Połowę czosnku i cebuli zeszklij na łyżeczce oliwy. Dołóż masło i pomidory. Smaż przez chwilę. Potem wymieszaj z kaszą i połową żółtego sera. Przypraw solą oraz pieprzem.
Cukinie rozetnij, wydrąż środki z pestkami. Nałóż przygotowane nadzienie. Ułóż w żaroodpornej formie. Obsyp resztą cebuli. Podlej bulionem. Skrop resztą oliwy i posyp pozostałym serem. Piecz przez 30 minut w temp. 200 st. Miętę posiekaj, wymieszaj ze śmietaną i jogurtem. Sos przypraw do smaku pozostałym czosnkiem, solą i pieprzem. Podawaj jako dodatek do cukini.Źródło: Tina