Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 559
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3053
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 528
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 46
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 559
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3053
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 528
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 46
Składniki
Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory oczyść z pestek, pokrój na kawałki. Połowę czosnku i cebuli zeszklij na łyżeczce oliwy. Dołóż masło i pomidory. Smaż przez chwilę. Potem wymieszaj z kaszą i połową żółtego sera. Przypraw solą oraz pieprzem.
Cukinie rozetnij, wydrąż środki z pestkami. Nałóż przygotowane nadzienie. Ułóż w żaroodpornej formie. Obsyp resztą cebuli. Podlej bulionem. Skrop resztą oliwy i posyp pozostałym serem. Piecz przez 30 minut w temp. 200 st. Miętę posiekaj, wymieszaj ze śmietaną i jogurtem. Sos przypraw do smaku pozostałym czosnkiem, solą i pieprzem. Podawaj jako dodatek do cukini.Źródło: Tina